"Actualul nivel scăzut al Rinului a determinat compania să-şi ajusteze producţia în Ruhrort pentru a reflect reducerea furnizării de fontă de la Thyssenkrupp", a informat un purtător de cuvânt al ArcelorMittal. Acesta a adăugat că firma estimează impactul acestei situaţii asupra comenzilor.
Vineri şi grupul industrial Thyssenkrupp a declarat situaţie de forţă majoră. Cu un debit de 77 de centimetri la Koln, Rinul a depăşit precedentul minim istoric de 81 de centimetri înregistrat în 2003, potrivit StEB, operatorul municipal care se ocupă de tratarea apelor în acest oraş din landul Renania de Nord - Westfalia.
Şi în alte zone în care este măsurat nivelul apelor Rinului s-au constatat valori record sau apropiate de minimele istorice.
Această situaţie are deja repercusiuni economice având în vedere că vasele nu mai pot circula, iar Rinul este o importantă arteră de transport fluvial pentru numeroase sectoare economice din Germania, Franţa sau Olanda. Chiar şi mica ambarcaţiune care îi transportă pe turişti la castelul Pfalzgrafenstein, amplasat pe o mică insulă de pe Rin, este în şomaj tehnic din cauza nivelului redus al apelor, potrivit presei locale.
O altă consecinţă, grupul energetic RWE nu mai poate să aprovizioneze cu cărbune termocentrala de la Hamm pentru că barjele nu mai pot transporta încurcăturile normale. ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.