Numele tănărului care a apelat la acest gest disperat nu este dezvălut, dar, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC), el trăiește în orașul Adelaide și, prima dată, a spart serverele Aplle în decembrie 2015. A doua oară, la începutul anului 2017. Nu a acționat singur, fiind ajutat de alt adolescent, din Melbourne.
Tânărul a reușit, totuși, să descarce o serie de documente interne ale companiei patronată de Tim Cook, dar și ”alte date”. Ce fel, iarăși nu se spune. La tribunal, judecătorii au apreciat că adolescentul a afișat ”un grad înalt de pregătire” în domeniul IT, reușind să inducă în eroare sistemul de protecție al Apple, care l-au confundat pe hacker cu unul dintre angajații gigantului american.
Citește și Spaima politicienilor germani, un hacker de 20 de ani
Avocații apărării au susținut că, dimpotrivă, clientul lor nu s-a gândit că gestul lui va avea consecințe serioase: ”Când a a început totul, avea 13 ani. El spera că, atunci când va fi descoperit, i se va propune un loc de muncă la Apple. S-a ghidat după un incident similar din Europa, când hackerul a fost invitat să lucreze la Apple”, a precizat avocatul.
”Folosește talentul tău pentru cauze nobile, nu pentru ceva rău”, i-a spus judecătorul tânărului, eliberat pe cauțiune. Pentru a-și recupera copilul, părinții au plătit 500 de dolari. Refuzând să comenteze întâmplarea, Apple a anunțat că atacurile nu au generat pierderi financiare și, în general, nu s-au înregistrat daune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.