Ziarul susţine că Scholz ar fi solicitat OECD să ia în considerare propunerea, în condiţiile în care statele îşi pot alinia reglementările fiscale principiilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. O astfel de mişcare ar reprezenta o extindere a programului BEPS, un set de politici ale OECD împotriva erodării bazei de impozitare şi transfer al profiturilor.
Propunerea oficialului german este sprijinită de Franţa, fiind bine primită, dar discuţiile sunt în stadiu preliminar, precizează Handelsblatt. "În contextul discuţiilor pe tema BEPS, Franţa şi Germania au propus discutarea unui nivel minim al impozitul pe profit care va fi folosit de toate statele membre OECD, a afirmat Pascal Saint-Amans de la OECD pentru publicaţia germană
Şi Guvernul olandez a propus reducerea impozitului pe profit în două tranşe, de la 25% în prezent la 20,5% până în 2021. Noul impozit pe profit va plasa Olanda uşor sub media statelor din UE, de aproximativ 22%, în 2017.
Conform datelor Deloitte România, statele membre UE cu cele mai mici cote de impozit pe profit sunt: Ungaria (9%), Bulgaria (10%), Irlanda (12,5%), Cipru (12,5%), Lituania (15%), Polonia (15%, dar numai pentru micile afaceri) şi România (16%).
Înfiinţată în anul 1961, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 35 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.