Germania își revizuiește decizia de a permite companiei chineze Cosco să preia o participație la unul dintre cele trei terminale ale companiei de logistică HHLA din portul Hamburg, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului german al Economiei.
Comentariile vin după ce s-a aflat că terminalul Tollerort a fost clasificat ca infrastructură critică în acest an, amenințând să reaprindă o dispută politică cu privire la riscurile investițiilor chineze în economia germană.
Purtătorul de cuvânt al ministerului a declarat că se stabilește dacă și în ce condiții Cosco va fi autorizată să preia o participație în terminal.
Cancelarul german Olaf Scholz a dat undă verde în luna octombrie a anului trecut acestei tranzacții, în urma căreiea ca Cosco ar urma să preia o participație de 24,9%, rezistând opoziției puternice din cadrul guvernului de coaliție format din trei partide.
Un purtător de cuvânt al lui Scholz a declarat că poziția sa în această chestiune nu s-a schimbat.
Într-o declarație trimisă agenției Reuters, HHLA a confirmat că terminalele sale de containere din Hamburg au fost înregistrate ca infrastructură critică la începutul acestui an, confirmând o informație publicată, în ajun, de Sueddeutsche Zeitung.
Decizia vine ca urmare a creării unei noi categorii pentru instalațiile de încărcare din porturile maritime și porturile interioare cu un volum de marfă de 3,27 milioane de tone pe an, a declarat un purtător de cuvânt al HHLA.
Grupul HHLA fusese deja clasificat ca infrastructură critică în conformitate cu criteriile preexistente, a precizat purtătorul de cuvânt, astfel că evaluarea Oficiului Federal pentru Securitatea Informației (BSI) nu a însemnat "nicio schimbare semnificativă" pentru companie.
Citește și Chinezii de la Sinopec devin acționarii unui mega-proiect de gaz din Qatar
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.