Soros, 89 de ani, a subliniat că pagubele provocate de noul coronavirus economiei zonei euro vor persista "mai mult decât cred majoritatea oamenilor", adăugând că evoluţia rapidă a virusului înseamnă că un vaccin eficient va fi greu de pus la punct. De aceea, Soros a spus că obligaţiunile perpetue, precum cele utilizate de Marea Britanie pentru a finanţa războaiele împotriva lui Napoleon, ar permite Uniunii Europene să supravieţuiască.
George Soros. Marea satisfacție a milidarului american
"Dacă UE nu va putea lua în discuţie acum acest subiect, ar putea să nu supravieţuiască provocărilor cu care se confruntă în prezent. Aceasta nu este o posibilitate teoretică, ar putea fi o realitate tragică", a declarat George Soros.
Obligaţiunile perpetue nu trebuie răscumpărate niciodată, doar dobânzile trebuie plătite continuu. Sunt dobânzi constante şi presupun un grad mare de încredere al investitorilor în entitatea care le emite.
George Soros a apreciat că UE va trebui să îşi menţină ratingul AAA pentru a emite astfel de obligaţiuni perpetue şi astfel va fi nevoită să aibă puterea de a strânge taxe pentru a acoperi costul obligaţiunilor. În acest sens, Soros a sugerat că UE ar putea pur şi simplu să autorizeze taxe în loc să le impună.
Referindu-se la situaţia Italiei, Soros a spus că această ţară a fost tratată incorect de către UE şi Germania. "Relaxarea prevederilor privind ajutoarele de stat, care favorizează Germania, a fost una incorectă în ceea ce priveşte Italia, care era deja bolnavului Europei şi apoi a fost ţara cea mai grav lovită de COVID-19", a spus Soros.
Născut în Ungaria, miliardarul George Soros este renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină. În ultimii ani, Soros a devenit ţapul ispăşitor al naţionaliştilor şi al partizanilor teoriei conspiraţiei, atât în Europa cât şi în SUA, care îl acuză în special de susţinerea imigraţiei ilegale prin intermediul acţiunilor sale umanitare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.