Luni, General Motors a anunţat că va concedia aproximativ 14.000 de angajaţi din America de Nord, va reduce producţia modelelor mai puţin vândute şi ar putea închide cinci fabrici în încercarea de a reduce costurile şi de a se concentra pe vehiculele autonome şi electrice.
Este cea mai mare restructurare din America de Nord anunţată de GM de când a intrat în faliment, în urmă cu un deceniu. După anunţarea măsurilor de restructurare acţiunile producătorului auto american au urcat cu 7,6%, la 38,66 dolari.
Printre posibilele uzine care ar urma să fie închise de află cea din Detroit/Hamtramck (unde se produc modelele Buick LaCrosse, Chevrolet Impala, Volt, Cadillac CT6), Lordstown, Ohio (unde se fabrică modelul compact Chevrolet Cruze), fabrica din Canada - Oshawa, Ontario - care produce Impala, Cadillac XTS şi camionete - precum şi două unităţi unde se fabrică sisteme de transmisie - la Warren, Michigan, şi Baltimore.
Reducere costuri
Şi rivalele Ford şi Chrysler şi-au redus producţia în SUA. În aprilie, Ford a anunţat accelerarea planului de reducere a costurilor şi de majorare a marjelor de profit, care include renunţarea la modelele sedan tradiţionale din America de Nord, care nu mai sunt populare în rândul clienţilor.
Grupul american intenţionează acum ca, până în 2022, să-şi reducă costurile cu 25,5 miliarde de dolari, faţă de reduceri de 14 miliarde de dolari anunţate în toamnă.
Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.