"La o reuniune operaţională care a avut loc la sediul Gazprom, directorul general al grupului, Alexey Miller, a informat la ora locală 8:45 (5:45 GMT) lucrările de construcţie la Nord Stream 2 au fost finalizate", a informat grupul energetic controlat de statul rus, într-un comunicat de presă.
Zilele trecute, operatorul proiectului Nord Stream 2 anunţa că specialiştii aflaţi pe nava rusească Fortuna au sudat ultima ţeavă din această conductă care trece prin apele teritoriale germane, care apoi urma să fie unită cu secţiunea din apele teritoriale daneze pentru finalizarea proiectului.
Potrivit Gazprom, o cantitate de 5,6 miliarde metri cubi de gaze naturale ar putea fi livrată prin Nord Stream 2 până la finele acestui an.
Gazoductul Nord Stream 2 este compus din două linii separate care împreună pot să transporte anual 55 miliarde metri cubi de gaze din Rusia în Germania, o cantitatea suficientă pentru aprovizionarea a 26 de milioane de gospodării.
Citește și RECORD absolut: Prețul gazului natural în Europa a atins 700 dolari/1000 metri cubi
Citând surse din apropierea acestui dosar, Bloomberg a dezvăluit că Gazprom intenţionează să demareze livrările de gaze prin prima linie a Nord Stream 2 la 1 octombrie, iar prin ambele linii de la 1 decembrie.
Programat iniţial să devină funcţional în 2019, gazoductul Nord Stream 2 a suferit numeroase întârzieri după ce SUA au ameninţat că vor penaliza companiile care se implică în construcţia acestei conducte. Perspectivele s-au schimbat după ce preşedintele Joe Biden a decis să elimine unele sancţiuni, în luna mai a acestui an când a fost convenit un acord cu Germania, care a avertizat că va reacţiona dacă Rusia va încerca să folosească energia ca o armă împotriva Ucrainei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.