Astfel, în zilele de luni, marţi şi miercuri, pe platforma Day Ahead, s-a realizat câte o tranzacţie, foarte aproape sau sub preţul reglementat de 68 de lei pe MWh.
Ajutoare de încălzire. Unde se depun cererile
Luni, s-a vândut o cantitate de 720 MWh la preţul de 69,4 lei pe MWh, marţi s-au tranzacţionat 230 MWh cu 67,9 lei pe MWh, iar miercuri, până la ora transmiterii acestei ştiri, se perfectase o tranzacţie cu 100 MWh la preţul de 67 lei pe MWh.
Şi pe piaţa intraday au fost preţuri sub cel reglementat, respectiv 66,3 lei pe MWh şi 63,6 lei pe MWh, în zilele de luni şi marţi, iar miercuri s-a realizat o tranzacţie cu 72 de lei pe MWh.
Pe 21 octombrie, BRM a remis un comunicat de presă în care preciza că, în ziua precedentă, au fost tranzacţionate gaze la preţul de 67 de lei pe MWh pe piaţa spot, aceasta fiind cea mai mică cotaţie din ultimele şase luni.
"În urma introducerii preţului la gaze de 68 de lei/MWh, atât furnizorii, cât şi producătorii, în aşteptarea unui preţ mai bun, al sezonului rece, au preferat să înmagazineze considerabil gazele din producţia internă", explicau reprezentanţii operatorului bursier, potrivit datelor postate pe site-ul Bursei Române de Mărfuri şi analizate de Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.