"Ca urmare a verificărilor şi a rezultatelor determinărilor efectuate de laborator, vă comunicăm că, în data de 07.02.2019, pe amplasamentul depozitului de deşeuri Glina, nu au fost găsite deşeuri radioactive şi nu s-au identificat depăşiri faţă de nivelul normal de radiaţii. În continuare, Garda Naţională de Mediu va efectua inspecţii periodice şi va monitoriza situaţia depozitul de deşeuri, conform competenţelor specifice", se menţionează în comunicat.
Conform sursei citate, în urma apariţiei, în presa naţională, a unor informaţii cu privire la suspiciunea de depozitare a unor deşeuri radioactive pe depozitul de deşeuri municipale Glina, o echipă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul General şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Radioactivitate s-a deplasat joi la depozitul respectiv, pentru a efectua măsurători cu privire la nivelul radiaţiilor din incinta acestuia şi la limita amplasamentului.
Citește și: Poluare cu iod radioactiv lângă București? De unde vine pericolul
În urma verificărilor efectuate de Garda Naţională de Mediu, pe amplasament nu au fost identificate deşeuri radioactive. Totodată, determinările efectuate cu aparatura din dotarea ANPM - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Radioactivitate (LNRR), nu au înregistrat depăşiri faţă de nivelul normal de radiaţii, valorile situându-se în limitele fondului natural atmosferic. Măsurătorile au fost efectuate în diferite puncte ale amplasamentului, în mod special în zona de recepţie a deşeurilor şi în zona celulei de depozitare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.