"Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată", a apreciat ministrul mediului, Tanczos Barna, citat de digi24.ro.
Potrivit spuselor sale, ”în ce priveşte sticlele fără dop, acestea pot fi predate, doar dacă sunt colectate după pornirea programului, adică sticlele de acum cinci ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, pentru că sistemul așa funcționează”, a explicat Tanczos Barna.
Citește și Comisia Europeană i-a atenționat pe parlamentari: Ar putea fi nevoie de notificare pe Legea 5G
El a menționat că, după pornirea programului, fiecare sticlă o să dispună un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda.
"Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare", a precizat Tanczos Barna.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.