Acordul de împrumut cu International Finance Corporation, în valoare de 55 de milioane de euro, este destinat finanţării producătorilor de energie sustenabilă şi a producătorilor şi furnizorilor de echipamente sau produse din domeniul energiei sustenabile. Din suma totală, cel puţin 50% vor fi utilizaţi pentru finanţarea proiectelor eligibile de energie sustenabilă.
Împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 22,3 de milioane de euro, are scopul de a finanţa întreprinderile mici şi mijlocii româneşti (70%) şi companiile mijlocii (30%). Din suma totală, cel puţin 5 milioane de euro vor fi destinate creditării companiilor deţinute sau gestionate de către femei.
Citește și:
Martin Moise: 3% din cifra de afaceri va declanșa o criză în sectorul energetic
Grupul Garanti România a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, un profit net consolidat de 133 milioane lei, în creştere cu peste 7% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, precum şi venituri nete consolidate de 426 milioane lei.
Grupul, ce reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a consemnat în perioada ianuarie-septembrie o creştere de 11% a volumului total de active, care depăşeşte în prezent 12 miliarde lei.
La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 108 milioane lei la finalul lunii septembrie, reprezentând o creştere de 9,5% de la an la an.
Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.