”Este vorba despre o procedură medicală revoluţionară, care nu mai este prezentă în România şi nici în ţări din sud-estul Europei, dar care în Japonia funcţionează deja din anul 2000 şi tratează foarte mulţi bolnavi de cancer, inclusiv foarte mulţi copii. Realizarea studiului de fezabilitate durează maximum zece luni de zile. Prin studiul de fezabilitate se va decide formula cea mai convenabilă de realizare: proiectare-execuţie, proiectare cu execuţie şi operare sau parteneriat public-privat. Noi ne-am propus ca din ziua în care semnăm ordinul de începere a lucrărilor, acestea să nu dureze mai mult de doi ani de zile, pentru că specialiştii din Japonia ne-au spus că atât ar dura construirea acestui centru”, a precizat Gabriela Firea.
Valoarea totală a investiţiilor este estimată la 200 de milioane de euro, iar amplasarea centrului va fii pe Şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 20 A, pe o suprafaţă de 58.000 mp.
Premiul Nobel pentru invenție
„Cercetători japonezi au primit anul trecut Premiul Nobel pentru sănătate tocmai pentru aceste terapii revoluţionare de tratare a cancerului. Ne dorim ca acest centru de la Bucureşti să aibă opt echipamente. De asemenea, spitalizarea este de zi, nu este nevoie de internare şi, de asemenea, lângă centru va exista şi o clădire în care se pot caza părinţii copiilor care sunt trataţi şi care nu sunt din Capitală. (...) Din ceea ce am înţeles de la specialiştii japonezi, au reuşit să trateze în totalitate pacienţi cu afecţiuni oncologice, iar rezultatele sunt uimitoare”, a spus Gabriela Firea.
Citește și:Gabriela Firea, după discuțiile cu Teodorovici: A fost inflexibil total
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.