Primarul General, Gabriela Firea, a arătat că și în Capitală României a fost demarat un proiect prin care se va înființa Centrul de Excelență pentru Protonoterapie și Diagnosticare Imagistică. Astfel, s-au aprobat în Consiliul General notă conceptuală și tema de proiectare privind acest obiectiv de investiții, a fost identificat terenul pe care va fi edificat Centrul de Excelență și se fac toate demersurile pentru demarararea construcției.
"Japonia este una din primele țări care a pus în aplicare terapia cu protoni pentru bolnavii de cancer, utilizând aparatură și tehnologii de ultimă oră, care provin direct din laboratoarele de fizică nucleară. Mai mult decât atât, premiul Nobel pentru Medicină a fost obținut, anul acesta, de către doi cercetători din Kyoto și Texas, pentru descoperiri în tratarea cancerului: profesorul Tasuku Honjo, de la Universitatea din Kyoto și profesorul de imunologie James Allison, de la Universitatea din Texas. Aceștia au stabilit un nou principiu pentru terapia împotriva cancerului – prin stimularea sistemului imunitar de a atacă celulele canceroase. Tocmai pentru că vorbim despre cele mai avansate tehnologii în domeniu, despre descoperiri de ultimă oră, ne propunem să le implementăm și la București. Astfel, pentru realizarea centrului din Capitală României, ne dorim să beneficiem de expertiză specialiștilor japonezi, care să ne ofere consultanță de specialitate în acest domeniu", a declarat Gabriela Firea.
Centrul va trata anual 50.000 de pacienți
Primarul Gabriela Firea a precizat că scopul acestui proiect este de a crește șansele de vindecare a pacienților suferinzi de diverse tipuri de cancer, prin folosirea unei tehnologii inovative cu minime consecințe negative și de a asigura o accesibilitate mai mare locuitorilor din București și din alte orașe din țară la servicii medicale ultramoderne. Totodată, realizarea acestui centru ultramodern va transformă Capitală României într-un punct geostrategic pentru serviciile medicale oncologice, cu adresabilitate pentru pacienții din Europa de Sud-Est, Turcia, Orientul Apropiat.
Centrul, care va trata anual peste 50.000 de pacienți, va oferi servicii medicale în regim ambulatoriu, în stațiile de terapie special amenajate, precum și în cabinetele de diagnosticare imagistică anexate la acesta. Tot aici se vor efectua stagii de pregătire tehnico-academică pentru cadrele medicale din spitalele arondate ASSMB și nu numai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.