Pe ce nu au contat a fost cea mai simplă armă a Forțelor Aeriene SUA vreodată: o tijă de tungsten care ar putea lovi un oraș cu puterea explozivă a unei rachete balistice intercontinentale, scrie Business Insider.
În timpul războiului din Vietnam, SUA au folosit bombele „Lazy Dog”. Acestea erau pur și simplu piese din oțel solid, cu o lungime mai mică de 50 mm, prevăzute cu aripioare.
Nu exista niciun exploziv: au fost pur și simplu aruncate cu sutele din avioanele care zburau deasupra Vietnamului.
Proiectilele Lazy Dog (cunoscute sub numele de „bombe cinetice”) ar putea atinge viteze de până la 500 mph pe măsură ce ar cădea pe pământ și ar putea pătrunde 9 centimetri în beton după ce ar fi căzut de la doar 3.000 de picioare.
Cel mai mare avion din lume, a afectuat al doilea zbor VIDEO
Ideea este ca și cum ai trage gloanțe asupra unei ținte, cu excepția faptului că, în loc să piardă viteza pe măsură ce se deplasează, proiectilul câștigă viteză și energie care vor fi ”cheltuite” la impact.
Așa a devenit proiectul Thor
În loc de sute de proiectile mici lansate de la câteva sute de metri, Thor folosește un proiectil mare lansat de la de la câteva mii de kilometri deasupra Pământului. Ideea „Fulgerelor lui Dumnezeu” este ”un pachet” de tije de tungsten de dimensiunea unui stâlp de telefon care ar fi lansate de pe orbită și care ar atinge o viteză de până la 10 ori viteza sunetului.
Un astfel de proiectil ar putea pătrunde zeci de metri în Pământ, distrugând orice buncăr potențial întărit sau situri subterane secrete. Mai mult decât atât, atunci când proiectilul lovește, explozia ar fi similară cu magnitudinea unei arme nucleare care pătrunde în sol.
Administrația Bush chiar a luat în considerare revizuirea ideii de a lovi siturile nucleare subterane din țările care nu respectă prevederile convențiilor internaționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.