Jackfruit este în plus foarte aromat și este plin de vitamine și minerale. Fructul cântărește și peste 25 de kilograme dar comestibil este doar miezul.
Originar din Asia de Est, fructul de jackfruit este preferat de cei care vor să urmeze un regim fără carne.
În România, acesta nu se găsește încă sub formă proaspătă, fiiind și extrem de voluminos, dar în schimb se comercializează sub forma de conservă sau chiar suc în magazinele de specialitate. Asiaticii îl prepară exact ca pe produsele din carne pe grătar, cu sos curry sau prăjit.
iEste bogat în fibre dar nu are zaharuri. Doctorii recomandă consumul de jackfruit având în vedere faptul că este un aliment sănătos care poate fi util în multe afecțiuni.
India este cel mai mare producător de jackfruit din lume cu peste 1,4 milioane de tone pe locurile 2 și 3 situându-se Indonesia și Filipine.
Citește și:Consumul de fructe și legume: România la coada UE
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.