Cifrele ONU arată că atacurile zilnice ale coloniștilor s-au majorat semnificativ, de la atacul surpriză al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și de la atacul care a urmat asupra enclavei palestiniene din Gaza. Circa 200 de palestinieni au muri în Cisiordania în acest an din cauza acestor violențe, scrie Reuters.
"Credem că comunitatea internațională are un rol de jucat pentru a pune capăt acestor acte de violență care sunt extrem de destabilizatoare pentru regiune, dar care dăunează și perspectivelor unei soluții care include varianta celor două state", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Anne-Claire Legendre, în cadrul unei conferințe de presă săptămânale.
Ea a precizat că nu a fost exclusă nicio opțiune, inclusiv sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva celor violenți.
După războiul din 1967 din Orientul Mijlociu, Cisiordania se află sub ocupația militară a Israelului, în timp ce coloniile israeliene s-au extins în mod constant. Palestinienii au în vedere Cisiordania ca parte a unui viitor stat independent care să includă și Gaza și Ierusalimul de Est.
O sursă diplomatică franceză a declarat că Parisul este în favoarea sancțiunilor UE, dar că încă nu a început o dezbatere în cadrul blocului comunitar pe această temă.
Sancțiunile împotriva extremiștilor s-ar putea extinde
Statele Unite au declarat că sunt pregătite să emită interdicții de viză împotriva "extremiștilor" care atacă civili în Cisiordania.
De asemenea, Legendre a declarat că discuțiile progresează la Bruxelles pentru a impune sancțiuni ca înghețarea activelor și interdicții de călătorie pentru extremiștii Hamas.
De asemenea, UE lucrează în prezent cu aliații pentru a reduce finanțarea Hamas, inclusiv prin intermediul platformei No Money for Terror. Platforma reprezintă o coaliție înființată în 2018 care vizează combaterea finanțării terorismului.
La 13 noiembrie, Franța a impus sancțiuni la nivel național împotriva comandantului militar al Hamas, Mohammed Deif, și a adjunctului său Marwan Issa.
Doi diplomați au declarat că obiectivul este de a-i adăuga pe aceștia pe lista UE a teroriștilor sancționați până la jumătatea lunii decembrie. De asemenea, sunt analizate și alte persoane, dar pregătirea dosarelor acestora va dura mai mult timp, au declarat aceștia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.