Franța, care este dependentă de energia produsă de centrale atomo-electrice, își propune să reducă ponderea energiei nucleare din generarea sa de energie electrică la 50% până în 2035, de la 75% în prezent.
Cele mai vechi două reactoare din Franța sunt cele de la centrala nucleară de la Fessenheim. Acestea sunt programate să oprească generarea în lunile februarie și iunie din acest an. Următoarele închideri erau așteptate anterior în 2027-2028.
„Dacă sunt îndeplinite anumite condiții referitoare la prețurile energiei electrice și la evoluția pieței europene a energiei electrice, închiderea a două reactoare suplimentare ar putea avea loc în 2025-2026”, se arată în documentul de consultare publică privind politica energetică.
Citește și Vârsta de pensionare. Cum e la alții. Care e diferența față de România
Documentul adaugă că decizia cu privire la închiderea anticipată va fi luată în 2023. Societatea de stat EDF, care operează 58 de reactoare, a propus guvernului francez să facă studii cu privire la închiderea unor perechi de reactoare la centralele sale din Blayais, Bugey, Chinon, Cruas, Dampierre, Gravelines şi Tricastinșapte ca parte din planurile de reducerii a ponderii energiei nucleare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.