Născut în 1944 în St. Marein im Mürztal, probabil că nu a visat niciodată la succesul pe care l-a avut. Cu băutura sa energizantă Red Bull, a reușit să construiască un imperiu și să devină cel mai bogat austriac. Dar, în ciuda tuturor miliardelor, Dietrich "Didi" Mateschitz și-a păstrat simțul pământesc.
Mateschitz a știut întotdeauna că își datorează imensul său succes nu doar unei rețete kracher din Thailanda, ci și miilor săi de angajați din întreaga lume.
Loial și generosfață de angajații săi
Faptul că și-a plătit angajații peste medie nu este doar un zvon. După cum relatează "Salzburger Nachrichten", toți angajații care sunt direct angajați de Red Bull GmbH se pot bucura de o mașină de serviciu.
Angajații care se mută în Austria beneficiază de o subvenție pentru chirie; zborurile pe distanțe lungi pot fi efectuate la clasa business, iar nobilul furnizor de servicii de catering Do & Co se ocupă de bunăstarea fizică la sediul din Elsbethen.
Chiar și angajații companiei de transport maritim de la Grundlsee și Toplitzsee primesc zilnic pachete de gustări și o cotă de băuturi pe cheltuiala companiei.
Mateschitz chiar și-a arătat loialitatea cu puțin timp înainte de a muri. Astfel, la sfârșitul lunii octombrie, fiecare dintre cei peste 2.000 de angajați ai Red Bull din Austria a putut aștepta cu nerăbdare o ajustare generoasă a costului vieții de 3.000 de euro pe fișa de salariu.
Aceasta a inclus și toate filialele, cum ar fi postul de televiziune ServusTV. Angajații cu fracțiune de normă au primit o parte proporțională din suma totală, informează "SN".
Informația privind plata a fost trimisă angajaților înainte de moartea lui Mateschitz.
"Se presupune că a decretat-o înainte de a muri. Așa era el, șeful", spune un angajat, potrivit Heute.at.
Concedieri masive și zorite la Twitter. Motivul ascuns pentru care Musk se grăbește foarte tare
Elon Musk plănuia să înceapă să concedieze angajații de la Twitter încă de sâmbătă, au declarat patru persoane care au cunoștință despre acest lucru, iar unii manageri au fost rugați să întocmească liste cu angajații pe care să îi elimine.
Musk, care a finalizat joi o tranzacție de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter, a ordonat concedieri în întreaga companie, unele echipe urmând să fie reduse mai mult decât altele, au declarat trei dintre sursele citate de The New York Times, care au refuzat să fie identificate de teama unor represalii. Dimensiunea concedierilor nu a putut fi stabilită însă se știe numărul total al angajaților Twitter care sunt în jur de 7.500.
Rapoartele privind concedierile de la Twitter au circulat de când Musk a acceptat să cumpere compania în aprilie. Miliardarul, care conduce, de asemenea, producătorul de automobile electrice Tesla și compania spațială SpaceX, le-a spus investitorilor că va privatiza Twitter, îi va reduce forța de muncă, va renunța la regulile de moderare a conținutului și va găsi noi surse de venit.
Concedierile de la Twitter ar urma să aibă loc înainte de data de 1 noiembrie, când angajații ar urma să primească acordarea de acțiuni ca parte a compensației lor. Aceste subvenții reprezintă de obicei o parte semnificativă din salariul angajaților. Prin concedierea angajaților înainte de această dată, Musk poate evita plata subvențiilor, deși ar trebui să le plătească angajaților bani în numerar în locul acțiunilor, în conformitate cu termenii acordului de fuziune.
Twitter și un reprezentant al miliardarului nu au comentat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.