Încasările totale s-au ridicat la 1,6 milioane de euro (1,71 milioane de dolari). Printre brandurile scoase la vânzare se numără, ptorivit grupului de acționari GML, Stolichnaya și Moskovskaya.
Foștii acționari – Veteran Petroleum și subsidiarele GML Hulley Enterprises și Yukos Universal – au preluat pentru prima dată mărcile din Benelux în urmă cu patru ani. Rusia a combătut sechestrul pus pe aceste branduri în instanțele olandeze până când Curtea Supremă a Țărilor de Jos a respins definitiv, în martie 2024, ultimul recurd al Rusiei.
Yukos a intrat în faliment în 2006, după ce președintele companiei, magnatul petrolului Mihail Hodorkovski, a avut o discuție în contradictoriu cu Vladimir Putin. Din ordinul Kremlinului, guvernul de la Moscova a atacat Yukos în justiție, revendicând taxe și impozite neplătite în valoare de miliarde de dolari.
În 2014, Tribunalul de arbitraj de la Haga a acordat acționarilor puțin peste 50 de miliarde de dolari, pe motiv că Rusia a falimentat în mod intenționat Yukos. De atunci, foștii acționari încearcă să obțină punerea în aplicare a sentinței, care a urcat, între timp, la 60 de miliarde de dolari, în Regatul Unit, SUA și Țările de Jos.
„Cele 1,7 milioane de dolari strânse la licitație este o sumă derizorie în comparație cu cele aproape 60 de miliarde de dolari pe care Rusia îi datorează încă, dar toate marile realizări au începuturi modeste”, a comentat Tim Osborne, CEO al GML, într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.