Publicitate
În 2018, justiţia olandeză a ajuns la un acord amiabil cu ING în legătură cu un dosar de spălare de bani, grupul financiar olandez acceptând să plătească 775 milioane de euro. Procurorii au reproşat ING că a încălcat legislaţia olandeză în materie de prevenire a spălării banilor şi finanţarea terorismului "în mod structural şi timp de mai mulţi ani" prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor săi pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016.
Procurorii olandezi au informat că, din totalul de 775 milioane de euro, suma de 675 milioane de euro este considerată amendă, iar restul de 100 de milioane de euro reprezintă o redresare pentru beneficii obţinute în manieră ilicită.
Ralph Hamers, care a fost şeful ING în perioada 2013 - iunie 2020, a preluat UBS în noiembrie, iar miercuri grupul bancar elveţian şi-a exprimat "deplina încredere" în capacitatea sa de conducere. Tribunalul din Haga a reluat investigaţiile în cazul ING, după ce unii investitori s-au declarat nemulţumiţi de verdict.
Citește și Goldman Sachs revoluționează sectorul afacerilor. Totul se schimbă
După ce ING a fost amendată, banca a angajat încă 500 de persoane pentru a combate operaţiunile legate de spălarea de bani. În prezent, ING are 3.500 de angajaţi care se ocupă de această problemă, din totalul celor 53.500 pe plan global.
Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.