Un obuz tras din Ucraina ar fi lovit un post de pază de frontieră al FSB din regiunea Rostov, clădirea fiind complet distrusă. Acest lucru a fost raportat luni, 21 februarie, de către Centrul de Relații Publice al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, citate de Izvestia.
"La 21 februarie anul curent, la ora 9:50, un obuz de tip neidentificat, tras de pe teritoriul Ucrainei, a distrus complet locul de serviciu al polițiștilor de frontieră din cadrul Departamentului Gărzii de Frontieră al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei din regiunea Rostov, situat la o distanță de aproximativ 150 de metri de granița ruso-ucraineană", precizează agenția și mai adaugă faptul că în urma acestui incident nu s-au înregistrat victime.
La 19 februarie, Direcția regională a Serviciului Federal de Securitate al Rusiei a raportat că două obuze au căzut pe teritoriul regiunii Rostov, care se învecinează cu Ucraina. Primul a fost un proiectil de artilerie care a explodat la 1 km de granița ruso-ucraineană și la 300 de metri de o clădire rezidențială din satul Mitiakinskaia. Nu s-au înregistrat victime sau pagube în urma exploziei.
Un al doilea proiectil a explodat aproximativ în același loc și din nou nicio persoană nu a fost rănită.
Mircea Goană: ”Rușii venind cu tancurile, o imagine care creează anxietate”
Rușii mai acuză că un ”sabotor ucrainean” s-a aruncat în aer la 21 februarie în timp ce încerca să amplaseze un dispozitiv exploziv în apropierea unei gări din Donețk.
Tot luni, ministerul securității de stat din Republica Populară Donețk a raportat că un presupus grup de sabotori ucraineni a încercat să pătrundă în republică în sud și ca urmare a fost aruncat în aer un depozit de rachete și arme.
Situația de pe linia de contact din Donbas a escaladat la 17 februarie. Republicile Populare Donețk și Luhansk au raportat bombardamente intense din partea forțelor de securitate ucrainene, inclusiv cu armament greu. În același timp, Kievul a declarat că se bombardează pozițiile forțelor armate ucrainene. Republicile au anunțat mobilizarea generală și evacuarea civililor pe teritoriul rusesc.
Din 2014, autoritățile ucrainene au desfășurat o operațiune militară împotriva locuitorilor din Donbas care au refuzat să recunoască rezultatele loviturii de stat și noul guvern din Ucraina. În același timp, Kievul dă vina pe Moscova pentru situația actuală. Rusia a declarat în repetate rânduri că nu este parte la conflictul intern ucrainean. Soluționarea acesteia este discutată în cadrul formatelor de la Minsk și Normandia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.