Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 32,24 miliarde de lei, respectiv 58,46%. Pe locul doi de află acţiunile, cu 10,9 miliarde de lei (19,76%). Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,18 miliarde de lei, respectiv 7,5% din totalul activelor.
Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 55,150 miliarde de lei, la 30 iunie 2019, iar valoarea activului net era de 55,140 miliarde de lei.
Guvernul ar putea introduce impozitul progresiv, începând cu pensiile speciale
Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,341 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,212 milioane de participanţi.
În luna aprilie 2019, au fost virate contribuţii pentru 3,875 milioane de participanţi, iar pentru 3,446 milioane nu au fost virate contribuţii.
Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.