Prin acest proiect, că și prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM 2023 – 2026, se urmărește dezvoltarea regională pentru înființarea sau dezvoltarea capacităților de producție din industria alimentară, prin acordarea unor ajutoare de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, care să conducă la diminuarea importurilor de produse alimentare.
Dacă până de curând procesarea se prezenta ca fiind veriga vulnerabilă în valorificarea producției agricole din România, prin programele de ajutor de stat din ultima perioada implemenatate de Ministerul Agriculturii, această componentă devine mult mai puternică și vine să întărească lanțul valorificării în toate sectoarele în care fermierii români fac performanță.
Pe drumul cel bun
Astăzi, ministrul Barbu a primit Premiul de Excelență din partea Ro.ALIMENT pentru susținerea și implicare remarcabilă în dezvoltarea și promovarea industriei alimentare din România.
“Premiul acordat astăzi mă onorează dar în același timp mă și obligă. Din prima zi a mandatului de ministru al Agriculturii mi-am propus să am un dialog deschis cu toți partenerii implicați în agricultură românescă, pentru că numai printr-o astfel de abordare reușim să identificăm cele mai bune strategii de dezvoltare ale acesteia. Mă bucur că am reușit să promovăm scheme de ajutor de stat care, fără doar și poate, vor contribui la modernizarea și dezvoltarea agriculturii și am convingerea că vom deveni în scurt timp un jucător important la nivel european. Mi-am pus în valoare toată priceperea, cunoștințele și experiență mea și, cu determinare și multă muncă, împreună cu echipa de la minister, am încercat să contribuim la revigorarea agriculturii românești. Cu dragoste pentru România și pentru familia mea, cu ajutorul divin pe care îl primesc necondiționat, am credință că România se află pe un drum bun.” a declarat ministrul Barbu.
Primă de angajare în agricultură
De asemenea, ministrul a subliniat faptul că a privit cu mare responsabiliate rolul său în forurile europene și, de cele mai multe ori, a reușit să obțînă fonduri și facilități pentru ferimerii români. În luna septembrie, după lungi dezbateri și negocieri, a obținut aprobarea unui spijin de 21,6 milioane euro pentru susținerea fermierilor români afectați de seceta.
Ministrul Agriculturii intenționează să lanseze în viitorul apropiat mai multe programe care vizează modernizarea unităților de procesare a materiilor prime agricole, susținerea independenței energetice și, nu în ultimul rând, își propune să revitalizeze liceele agricole și să ofere primă de angajare în agricultură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.