Într-un interviu difuzat în timpul dezbaterilor, ea a prezentat oportunitățile de tratament sau prevenire de care dispun cei peste 100.000 de locuitori din zonele și județele din împrejurimea spitalului. Diferitele secții ale spitalului, laboratoarele, sălile de consultații și de operație, dar și numeroasele saloanele de spitalizare, stau la dispoziția persoanelor care se confruntă cu aceste afecțiuni.
”Avem secția de obstetrică – ginecologie, neonatologie, ATI-ul dar și două compartimente medicale conexe specialității noastre, anume urologia și chirurgia generală. Pe lângă aceste specialități, avem dezvoltat un ambulatoriu integrat cu multe cabinete, 17, mai exact. Avem și 4 laboratoare, cel de analize, care este acreditat de RENAR, aici pacienții își pot face toate analizele uzuale pe contract cu casa de asigurări de sănătate, avem laboratorul de anatomie patologică, acesta este, de asemenea, nou introdus în structura noastră. Avem laboratorul de radiologie și imagistică medicală, tot în contact cu Casa de Asigurări de Sănătate, mă refer la lucrul acesta, fiind foarte important pentru pacienți să știe că se pot adresa cu bilet de trimitere și beneficiază de aceste servicii gratuit.
Spitalul se adresează unei populații de peste 100.000 de locuitori. Așa este el așezat, la granița dintre județe, se adresează pacienților din localitățile limitrofe, aparținând județelor Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov dar și București. Anul trecut am avut la ambulatoriu peste 60.000 de consultații și servicii acordate pentru pacienții care ni s-au adresat, doar pe partea de ambulator. Dispunem de peste 19.000 de servicii de spitalizare de zi și de o capacitate de peste 4.000 de pacienți internați în secțiile cu paturi.
Sunt campanii de prevenire a cancerului de col uterin, aici facem cele două analize, Babeș Papanicolau și HPV, atât pentru pacientele asigurate, cât și pentru pacientele neasigurate. Avem în derulare testarea auditivă pentru toți nou-născuții din spital, ecografia de șold, tot pentru ei” a spus Florentina Rudeanu.
În ceea ce privește investițiile în derulare, aceste lucrări vin atât pentru a spori confortul persoanelor cu probleme de sănătate dar și pentru a cuprinde o arie mai largă pentru tratarea acestora, toate acestea, realizate pe bani europeni.
”Avem patru proiecte cu fonduri europene în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov prin care se achiziționează, atât echipamente pentru dotarea ambulatoriului, pentru dotarea unui cabinet de planificare familială, un cabinet adus în structură în special pentru derularea proiectului de fonduri europene. Avem un proiect cu dotări pentru prevenirea infecțiilor nozocomiale dar și un proiect de digitalizare a spitalului. Pe lângă aceste proiecte, există și proiectul de construire a unui spital, derulat de Consiliul Județean Ilfov, lucru care înseamnă posibilitatea unor dotări cu echipamente ultra performante pe care nu ai putea să le achiziționezi decât pe parcursul multor ani, deci este o infuzie de fonduri care ne permite să dezvoltăm toată infrastructura spitalului”, a conchis Florentina Rudeanu.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.