Noul ”aliment”, Solein, va putea fi adăugat în mâncare în calitate de ingredient. În cadrul procesului de fabricare, microorganismele sunt introduse într-un lichid cu dioxid de carbon și bule de hidrogen, eliberate în apă ca urmare a folosirii curentului electric. Microorganismele crează proteina, care se usucă și, astfel, se obține pulberea Solein.
Directorul general al Solar Food, Pasi Vainikka, susține că noul produs al companiei va fi folosit pentru îmbogățirea produselor de larg consum, precum pâinea sau pastele. Potrivit spuselor sale, produsul este cât se poate de natural, nu poluează solul sau apa. Specialiștii au catalogat deja Solein ca fiind un mare pas înainte în domeniul industriei alimentare a viitorului.
Citește și Cu ochii în farfuriile miliardarilor. Ce mănâncă bogații lumii
Fabrica experimentală a firmei a costat 1 milion de euro și este situată nu departe de capitala Finlandei, Helsinki. Întreprinderea va fi punctul de plecare pentru operațiunile comerciale care ar putea debuta în 2021. Totul depinde de decizia instituțiilor europene, care ar urma să elibere licența necesară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.