Uniunea Europeană susţine o introducere largă a inteligenţei artificiale în blocul comunitar, în ideea de a ajuta companiile europene să recupereze decalajul care le separă de rivalii din Asia şi SUA.
Acest robot identifică emoțiile prin detectorul vocal
'Investiţia noastră are trei obiective: vrem să îi echipăm pe cetăţenii europeni cu competenţele digitale pentru viitor, vrem să creştem gradul de înţelegere practică a ceea ce înseamnă inteligenţa artificială şi, prin acest lucru, să dăm un impuls poziţiei Europei de lider în domeniul digital', a declarat ministrul finlandez al Muncii, Timo Harakka.
'Într-un moment în care preşedinţia noastră se apropie de sfârşit, vrem să oferim ceva concret. Este vorba de una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă în prezent Europa şi Finlanda: cum să creştem gradul de alfabetism digital', a adăugat Harakka.
Viitorul curs online, derulat de Universitatea din Helsinki şi lansat iniţial în 2018, a fost parcurs deja de peste 220.000 de studenţi din peste 110 ţări. Acest curs include module în subiecte precum învăţare automată, reţele neuronale, filosofia inteligenţei artificiale şi utilizarea inteligenţei artificiale pentru a rezolva probleme.
Deocamdată cursul online este disponibil în limbile: engleză, finlandeză, suedeză şi estonă, iar autorităţile finlandeze îl vor traduce în toate limbile oficiale UE în cursul anului următor. Obiectivul iniţial al cursului, acela de a educa 1% dintre finlandezi cu privire la elementele de bază ale inteligenţei artificiale, adică aproximativ 55.000 de persoane, a fost atins în doar câteva luni de la lansare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.