Prin această blocadă fermierii au provocat creat lungi de trafic, în cadrul protestelor la nivel național.
Sindicatele au cerut blocarea drumurilor în Paris și în împrejurimi pentru a crește presiunea asupra guvernului premierului Gabriel Attal, pe care fermierii îl acuză că nu face suficient pentru a-i ajuta.
"Vom intra direct în Paris pentru a ne arăta furia și nemulțumirile", a declarat unul dintre fermieri, conform Reuters.
Filiala din regiunea pariziană a sindicatului FNSEA intenționează să instaleze 11 baraje rutiere pe principalele axe de navetiști din jurul Parisului, inclusiv pe autostrăzile A6, A10 și A13, potrivit unui document de planificare.
Biroul lui Attal a declarat că acesta va ține un discurs în care va aborda preocupările fermierilor într-un sat de munte de lângă granița cu Spania, la aproximativ 800 km de Paris.
Încercând să reducă tensiunile, miniștrii de finanțe și agriculturii au discutat vineri cu oficiali din industria alimentară pentru prețuri mai corecte pentru produsele alimentare - "prioritatea numărul unu" pentru fermieri, care spun că suferă din cauza eforturilor guvernului de a reduce prețurile de consum.
"Problema centrală este venitul agricultorilor", a declarat ministrul de finanțe Bruno Le Maire după întâlnire, adăugând că guvernul va "dubla" aplicarea unei legi care vizează garantarea unor prețuri corecte pentru agricultori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.