Potrivit sursei citate, MADR şi FEI au semnat 'Acordul de finanţare pentru implementarea instrumentului financiar' în noiembrie 2017, iar în cursul anului 2018 Fondul a definitivat procesul de selecţie a intermediarilor financiari şi a încheiat Acorduri operaţionale cu cinci bănci: Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.
Băncile selectate în cadrul instrumentului financiar au acordat primele credite, fiind totodată implicate în permanenţă în pregătirea personalului şi adaptarea procedurilor interne la priorităţile de investiţii stabilite prin PNDR.
Citește și:Banca Transilvania devine numărul 1 în România
În data de 21 martie 2019, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cei ai Fondului European de Investiţii, sub coordonarea secretarului de stat, Teodora Gabriela Gheniu. Întâlnirea a avut ca scop evaluarea stadiului şi a progreselor realizate în implementarea instrumentului financiar de împrumut cu partajarea riscului finanţat din Programul National de Dezvoltare Rurală.
Pe durata discuţiilor, reprezentanţii FEI au menţionat că instituţiile financiare din piaţă au primit cu interes această facilitate de creditare care se adresează fermierilor şi afacerilor din mediul rural.
La rândul lor, reprezentanţii MADR şi-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu reprezentanţii FEI şi cu cei ai instituţiilor financiare selectate pentru a facilita accesul potenţialilor beneficiari la produsele de creditare cofinanţate din FEADR - Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.