Suprafața sa va fi de 1.600 de hectare, capacitatea nominală - 2,2 GW. Prin comparație, unitățile nucleare 1 si 2 de la Centrala de la Cernavodă au fiecare o putere instalată de producție de 700 MW.
O astfel de centrală va produce mai mult de 4.000 MWh de energie.
Ompania și Administrația zonei libere Batam au anunțat semnarea unui memorandum de înțelegere privind construcția unei stații solare plutitoare, relatează Reuters. Lucrările sunt programate să înceapă în 2022 și vor fi finalizate în 2024.
Citește și: Apa caldă și TERMOFICAREA. Primarul Capitalei: Sunt trei posibilități
O parte din energia verde rezultată va merge către populația de 1,2 milioane de persoane din Batam, compania intenționând să exporte surplusul către Singapore prin intermediul unui cablu submarin de aproximativ 50 km. Acum cea mai mare insulă din provincia Kepulauan-Riau își asigură necesarul de energie utilizând gaze naturale și carburanți.
„Sistemele solare plutitoare au un drum lung de parcurs înainte de a putea ajuta oamenii din regiunile urbanizate din Asia de Sud-Est să facă față dificultăților de a obține energie regenerabilă pe uscat” a declarat Frank Phuang , CEO-ul companiei Sunseap.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.