Este vorba de firma Just Inc., cea care produce pentru americani maioneza și ouăle vegane, companie care folosește celule extrase din animale și le transformă în șnițele de pui.
Tehnicienii cultivă celulele (fie că este vorba de celule stem sau nu) în băi pline cu un lichid plin cu nutrienți, printre care se numără, săruri, zaharuri, amino acizi etc.
În aceste bioreactoare se creează celulele care se multiplică natural fără să fie necesar înrtegul corp al animalului.
Ce fel de carne au preferat românii în 2018
Laboratorul care crește carnea miroase puternic a carne de pui fiartă. Textura acestui produs mai necesită lucru, este prea moale și nu este suficient de fibroasă.
Primii clienți ai acestui nou lef de carne vor fi restaurantele care au buzunare adânci și cu simțul aventurii dezvoltat.
În Statele Unite la această oră sunt întregistrate 26 de companii care se concentează exclusiv pe agricultura celulară.
Cu tot avântul acestor companii novatoare, produsele lor, pentu a putea fi puse se piață, vor trebui întâi să primească aprobarea din partea autorităților.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.