Plajele din Sydney au fost redeschise sâmbătă pentru înotători după ce autoritățile au curățat mii de bile negre aduse la țărm, care, conform testelor, sunt formate din substanțe chimice similare celor din produse cosmetice și de curățare.
Aproximativ 2.000 de bile misterioase negre, unele de dimensiunea unei mingi de golf, au fost aduse pe plajele din Sydney începând de marți, ceea ce a dus la închiderea a opt plaje, inclusiv a faimoasei Bondi Beach, și la o amplă operațiune de curățare, pe fondul temerilor că acestea ar fi foarte toxice.
„Pe baza recomandărilor Autorității de Protecție a Mediului, putem confirma acum că bilele sunt formate din acizi grași, substanțe chimice similare celor din produsele de curățenie și cosmetice, amestecate cu ceva ulei de combustibil”, a declarat Mark Hutchings, director executiv al New South Wales Maritime, într-un comunicat.
El a adăugat că bilele, care au continuat să apară vineri în număr mai mic, nu sunt dăunătoare pentru sănătate dacă sunt lăsate pe nisip, dar nu ar trebui atinse.
Autoritatea de Protecție a Mediului din New South Wales a anunțat că testele de laborator continuă pentru a încerca să determine originea bilelor.
„Încă este un mister și ar putea dura câteva zile până vom determina originea”, a spus Stephen Beaman, director executiv al EPA.
Plajele oceanice din Sydney, renumite pentru nisipul auriu și apa curată, atrag turiști din întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.