Varianta B.1.1.7 a fost anterior cea mai frecventă tulpină din Marea Britanie, de unde a provenit și de unde s-a răspândit peste tot în lume. Acum, Delta, cunoscută și sub numele de B.1.617.2, a ajuns să domine Marea Britanie.
"Varianta Delta a fost raportată în 60 de țări, inclusiv Marea Britanie și SUA. În mod evident, transmisibilitatea acesteia pare să fie mai mare decât varianta alfa de tip sălbatic", a spus Fauci. "În Anglia, B.1.1.7 a fost dominantă, iar apoi [Delta] a preluat controlul. Nu putem lăsa acest lucru să se întâmple în Statele Unite".
Varianta Delta este deja prezentă și în România, în mai multe județe iar numărul celor care se îmbolnăvesc cu această tulpină crește exponențial. Medicul Octavian Jurma a publicat cele mai recente date legate de evoluția variantei delta în România.
Transmiterea tulpinii Delta este, de asemenea, este maximă în grupurile mai tinere, în special persoanele cu vârsta cuprinsă între 12-20 ani, a spus Fauci.
Fauci a citat cercetări care arată că atât vaccinurile Pfizer, cât și vaccinurile AstraZeneca protejează împotriva variantei Delta.
Un studiu de sănătate publică din Anglia a examinat datele de sănătate de la 1.054 de persoane, luate în aprilie și mai și a constatat că vaccinul Pfizer era eficient în proporție de 88% împotriva Delta, în timp ce AstraZeneca era eficient 60%.
Fauci a subliniat importanța obținerii celei de-a doua doze. Doar o doză de vaccin Pfizer a fost eficientă numai 33%.
"Dacă ați primit prima doză, asigurați-vă că ați obținut a doua doză", a spus Fauci. „Pentru cei care nu au fost vaccinați, vă rog să vă vaccinați”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.