Iată ce mesaj le-a transmis Engie abonaţilor:
"Ca urmare a discuțiilor din spațiul public, transmitem clienților noștri mai multe informații și precizări despre schema de sprijin privind atenuarea efectelor creșterii fără precedent a prețurilor de achiziție a gazelor naturale, adoptată prin OUG 118/2021 (cu completările și modificările ulterioare).
ENGIE Romania a respectat și respectă legislația în vigoare, aplicând corect și complet măsurile de plafonare și compensare.
Astfel, până în acest moment, peste 50% dintre clienții noștri care au avut prețul gazului natural mai mare sau egal cu prețul de referință 0,125 lei/ kWh și s-au încadrat în intervalele de consum lunare și totale, stabilite de lege, au beneficiat de măsurile de plafonare și compensare a prețului gazelor naturale. Aşadar, dacă în contract nu exista deja un preț mai mic decât prețul plafonat și dacă limitele de consum prevăzute de lege au fost respectate, reducerile aferente plafonării și compensării s-au regăsit cu siguranță pe facturile de gaze naturale emise.
Dat fiind faptul că majoritatea clienƫilor noştri are deja un preț final facturat mai mic decât cel prevăzut pentru plafonare, această măsură a putut fi aplicată doar unui procent de 4% dintre clienții de gaze naturale existenți în portofoliul nostru. Pe facturile acestora se regăsește, ca și până acum, cantitatea de energie înmulțită cu prețul din contract și, suplimentar, pe o linie separată, și o valoare cu minus, care reprezintă reducerea aplicată.
Citeşte şi: Gazprom. Livrările de gaze. Riscuri după eliminarea Rusiei din SWIFT
Este bine de știut că, începând cu 1 februarie 2022, prin OUG 3/2022 au fost modificate limitele de consum și prețul plafonat pentru lunile februarie și martie. Astfel, numărul clienților care vor putea beneficia de plafonarea prețului și compensarea facturilor de energie va crește. Mai multe detalii aici.
Pentru a respecta limitele de consum stabilite prin lege, privind încadrarea în schema de sprijin, este important să fie acordată o atenție sporită consumului, iar indexul să fie transmis lunar, prin următoarele canale:
- aplicația mobilă, disponibilă în Google Play și App Store;
- contul online, secțiunea Index;
- apel telefonic la numărul de pe factură, folosind codul de autocitire".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.