”Sunt politici de plafonare între furnizori și consumatori. Practic, o parte din factura consumatorului va fi suportată prin compensare. Această compensare va veni din surprusul valoric înregistrat la bugetul statului din vânzarea de energie electrică la prețurile de acum.
Practic, în România, 80% din energia electrică este producție de stat. Acești bani suplimentari pe care îi înregistrează consumatorii de energie și de gaze naturale se îndreaptă, într-o proporție foarte mare, către bugetul de stat.
Iar bugetul este în stare să susțină diferența, această compensare între prețul extrem de mare de pe piață și puterea de cumpărare, fie că vorbim despre de industrie, fie că vorbim despre consumatorul casnic.
Citește și Cîțu: Subvenția pentru gigacalorie nu ar mai trebui acordată
Bani există, este foarte important ca aceștia să fie direcționați către cei cu probleme în asigurarea consumului de energie - casnic, dar și în industrie”, a spus Niculae Havrileț.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.