În ceea ce priveşte comentariile sau postările făcute de lucrătorii din cadrul instituţiilor publice, reprezentanţi ai Guvernului au precizat într-un comunicat că din bugetul de stat sunt plătiţi peste 200.000 de angajaţi, iar Guvernul Republicii Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe reţelele sociale ale angajaţilor săi.
"Mai mult, aceştia au diverse opţiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze graniţa dintre lupta cu fenomenul FakeNews şi garantarea libertăţii de exprimare a cetăţenilor. De aceea, în scopul combaterii fenomenului de FakeNews vom solicita informaţii suplimentare de la compania Facebook', se mai spune în comunicat.
Facebook a anunţat că a şters 28 de pagini şi 168 de conturi, precum şi 8 conturi de pe Instagram din cauza "comportamentului neautentic coordonat'. Reprezentanţii companiei mai afirmă ca aceste pagini postau şi promovau articole de satiră, imagini manipulatoare şi au răspândit informaţii false.
De asemenea, au fost cheltuiţi peste 20.000 de dolari pentru promovarea pe Facebook a acestor pagini. Reprezentanţii Facebook susţin ca deşi persoanele care stau în spatele acestor pagini şi conturi îşi ascund identitatea, unele activităţi sunt legate de angajaţi ai Guvernului.
Citește și: Facebook, schimbări importante pe partea de messenger
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.