Așadar, la întrebarea dacă cititorii noștri se vor simți afectați în cazul în care aceste rețele de socializare vor dispărea din viețile lor.
Din totalul celor care au participat la sondaj, 44,4% apreciază că nu vor fi afectați deloc, 29,4% spun că vor fi afectați, 17,4% au apreciat că vor fi afectați în mică măsură, doar 2,3% consideră că vor fi afectați în mare măsură în timp ce 6,6% nu știu dacă vor fi afectați.
Concluzia este că în general lumea nu se va simți afectată de lipsa Facebook, Instagram sau Whatapp, un lucru destul de surprinzător în condițiile în care analiștii spun că oamenii sunt dependenți de rețelele de socializare.
Ce a condus la decizia Meta de a se retrage din Europa
Temându-se că nu va mai putea stoca datele utilizatorilor europeni în Statele Unite, Meta a estimat, în ultimul său raport depus la autoritățile bursiere (SEC), că, "probabil", nu va mai putea să ofere produsele și serviciile sale cheie, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa.
În decursul a numai trei ședințe de tranzacționare, acțiunile Meta au scăzut cu 30% și au cedat 33% începând din 1 ianuarie. Adică o capitalizare de piață de aproximativ 300 de miliarde de dolari care s-a dus pe apa sâmbetei.
După ce săptămâna trecută investitorii au fost neplăcut surprinși de rezultatele financiare dezamăgitoare ale grupului și de previziunile destul de tulburi ale analiștilor, jucătorii de pe piețele financiare sunt îngrijorați și neîncrezători în evoluția, dar mai ales în capacitatea de dezvoltare a rețelei sociale într-un mediu din ce în ce mai competitiv. Temeri amplificate acum de riscul ca Facebook și Instagram să se retragă din Europa.
Gigantul rețelelor de socializare pune sub semnul întrebării legile stricte de protecție a datelor din Europa, care sunt mult mai puțin flexibile decât cele din SUA și care ar putea împiedica schimbul de date ale utilizatorilor europeni cu SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.