De această dată, companie este acuzată că ăși spionează clienții prin utilizarea neautorizată a camerelor foto ale telefoanelor, notează Bloomberg.
Facebook neagă acuzațiile și dă vina pe o defecțiune în program care între timp ar fi fost corectată. Așa zisa defecțiune pornea camera dispozitivului ca și cum ar fi primit comanda din platforma Instagram.
Apple a pregătit artileria grea. Ce dispozitive lansează
În dosarul depus la curtea federală din San Francisco se spune că Instagram a folosit abuziv date valoroase ale utilizatorilor prin intermediul camerelor, date la care altfel nu ar fi avut acces. În dosar se mai spune că Facebook a utilizat datele obținute ilicit în scop lucrativ.
Prin obținerea de date extrem de intime și personale despre utilizatori, inclusiv când aceștia se aflau în intimitatea propriilor locuințe, Instagram și Facebook au capacitatea de a colecta informații relevante pentru cercetarea de piață, se spune în plângere.
Luna trecută Facebook a fost acuzată dă utilizează tehnologia de recunoaștere facială pentru a aduna ilegal date biometrice pentru cei mai mult de 100 de milioane de utilizatori de Instagram. Facebook a respins acuzația spunând că Instagram nu utilizează tehnologia respectivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.