Compania americană a primit un rating general de 4,4 din 5, faţă de 4,5 anul trecut, deoarece angajaţii au atribuit un calificativ uşor mai redus pentru conducerea Facebook şi pentru echilibrul între muncă şi viaţă.
"Proiectele importante pot fi extrem de politizate şi pot fi afectate dacă sunt prea mulţi şefi. După scandalul Cambridge Analytica, a existat o încetinire semnificativă în ceea ce priveşte lansarea de noi produse", a apreciat unul dintre angajaţii care a făcut analiza pentru Glassdoor.
Cambridge Analytica. Ancheta din SUA confirmă cele mai sumbre suspiciuni
Autorităţile americane au confirmat săptămâna trecută că firma britanică Cambridge Analytica, cunoscută pentru scandalul deturnării masive de date ale utilizatorilor de Facebook, i-a înşelat pe utilizatorii reţelei sociale asupra modului său de colectare şi tratare a informaţiilor lor personale. Agenţia Federală de Reglementare a Comerţului (FTC) şi-a încheiat ancheta începută în martie 2018, stabilind că fostul cabinet de consultanţă politică "recoltase informaţiile personale a zeci de milioane de utilizatori de Facebook pentru a realiza profiluri ale alegătorilor cu scopul de a-i transforma în ţinte".
Cu toate acestea, încrederea angajaţilor faţă de Facebook rămâne în mare parte pozitivă, ţinând cont de oportunităţile profesionale mai bune şi salariile ridicate, se arată în raportul Glassdoor.
Alte firme din sectorul tehnologic, Alphabet şi Apple, sunt pe locul 11 şi, respectiv, 84.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.