În postarea de pe blogul companiei se arată că din februarie, de când și-a extins lista de afirmații false interzise despre coronavirus și vaccinuri, a eliminat circa 2 milioane de postări de pe Facebook și Instagram.
Compania de social media a anunţat în postare că lansează totodată un instrument în Statele Unite pentru a le oferi oamenilor informaţii despre locurile în care se pot vaccina anti-COVID-19 şi că va adăuga pe Instagram o secţiune cu informaţii despre vaccinarea împotriva noului coronavirus.
Afirmaţii false şi conspiraţii despre vaccinurile anti-COVID-19 s-au răspândit pe platformele de socializare în timpul pandemiei de coronavirus.
Citește și: CARNAVAL în PANDEMIE. Se întâmplă și la alții
Chris Cox, şeful departamentului de Dezvoltare Produse în cadrul Facebook, a declarat într-un interviu că Facebook a luat "foarte în serios" afirmaţiile virale false, însă a subliniat că există "o zonă gri imensă formată din oameni cu îngrijorări ... pe care unii le numesc dezinformare, iar alţii îndoieli".
"Cel mai bun lucru pe care îl poţi face în acea imensă zonă gri este doar să prezinţi informaţii documentate într-un mod util, să iei parte la conversaţie şi să o faci cu experţi în sănătate", a adăugat el.
Compania a declarat că etichetează postările de pe Facebook şi Instagram care discută despre siguranţa vaccinurilor anti-COVID-19 cu un text în care se afirmă că vaccinurile trec prin teste de siguranţă şi eficacitate înainte de aprobare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.