Procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, "a declanşat o acţiune juridică împotriva Facebook pentru că a protejat prost datele utilizatorilor", făcându-i vulnerabili la "manipulări politice" în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, a precizat un comunicat. Potrivit documentului, rețeaua de socializare i-a înşelat pe utilizatori în privinţa faptului că datele lor pot fi utilizate de terţi.
Facebook este acuzat că a lăsat datele personale a zeci de milioane de utilizatori să ajungă în mâinile firmei britanice de analiză de date, Cambridge Analytica, societate care a lucrat pentru Donald Trump în timpul campaniei din 2016. Acțiunea intervine în contextul în care reţeaua socială cu 2,3 miliarde de utilizatori se confruntă cu o nouă polemică privind datele personale ale utilizatorilor la care le-ar fi permis accesul altor giganţi tehnologici fără ca acest lucru să fie cunoscut.
Citește și Facebook, probleme fără de sfârșit. Fotografiile a 7 milioane de utilizatori, compromise
Grupul lui Mark Zuckerberg este angrenat de aproape doi ani în scandaluri cu repetiţie privind datele personale, piratări sau dezinformare, care îi afectează puternic imaginea şi pun titlurile sale la bursă sub puternică presiune. Ca şi alte entităţi, aceste asociaţii îi cer lui Mark Zuckerberg să renunţe la preşedinţia consiliului de administraţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.