Potrivit cotidianului, conducerea Facebook, care a dezvăluit cele întâmplate la trei zile după incident, a fost incapabilă să indice numărul exact al utilizatorilor din Marea Britanie afectați.
Daily Mail a calculat amploarea amenzii pornind de la noile cerințe înscrise în legislația Uniunii Europene, conform cărora companiile care se fac vinovate de încălcarea respectivelor prevederi trebuie să plătească până la 4% din veniturile lor. Anul trecut, Facebook a afișat căștiguri de 31,2 miliarde lire sterline.
În acest context, secretarul de stat american pentru IT, Mounir Mahjoubi, nu a exclus posibilitatea ca breșa de securitate descoperită de Facebook să fie de origine internă. ”Am analizat în detaliu cum a explicat Facebook acest incident. Este o breșă extrem de complexă. Adică nu este o breșă simplă sau un hacker care a folosit breșele deja cunoscute”, a spus oficialul francez.
”Este o întreagă construcție; cineva a petrecut mult timp muncind la ea”, a adăugat el. ”Cu alte cuvinte, fie e un fel de geniu, fie o organizație foarte bine structurată, fie cineva din interior”, a continuat Mounir Mahjoubi, fără a exclude și varianta ca în spatele incidentului catalogat de fondatorul rețelei sociale, Mark Zuckerberg, drept ”o problemă de securitate extrem de serioasă”, să se afle ”o țară puternică”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.