"Am rezolvat problema şi, ca măsură de precauţie, îi vom anunţa pe toţi cei ale căror parole au fost stocate sub această formă", a subliniat Facebook într-un comunicat, precizând că, în mod obişnuit, sistemele sale ar fi trebuit să cripteze datele de acces ale utilizatorilor.
Compania americană şi-a anunţat intenţia de a preveni ''sute de milioane de utilizatori ai Facebook Lite'', o versiune a platformei mai ''uşoară'', destinată unor regiuni din lume cu conexiune de internet mai lentă, precum şi ''zeci de milioane de alţi utilizatori de Facebook şi zeci de mii de utilizatori de Instagram''.
Acces nejustificat
"Să fie clar: aceste parole nu au putut fi vizualizate de nimeni altcineva din afara Facebook şi nu avem indicii până în acest moment că cineva din interior le-ar fi folosit în mod abuziv sau le-ar fi accesat nejustificat", a precizat reţeaua de socializare, care a intrat deja sub tirul criticilor pentru maniera în care a gestionat datele personale ale utilizatorilor după declanşarea scandalului Cambridge Analytica în 2018.
Potrivit site-ului specializat în securitate cibernetică KrebsOnSecurity, circa 20.000 de angajaţi ai Facebook au avut astfel acces, în unele cazuri timp de mai mulţi ani, la mai multe sute de milioane de parole stocate în versiuni necriptate.
Citește și Amenzi USTURĂTOARE pentru postări pe Facebook
Cu câteva luni în urmă, Facebook a recunoscut că este posibil ca piraţii cibernetici să fi avut acces la conturile deţinute de zeci de milioane de utilizatori din cauza unei erori în sistem.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.