Subliniind că nu a descoperit o legătură între respectivele conţinuturi online din Regatul Unit şi cele din România, Facebook afirmă că ultimele susţin poziţii partizane în favoarea Partidului Social-Democrat (PSD). Asemănarea dintre conţinuturile româneşti şi britanice pe care Facebook a decis să le blocheze constă în folosirea unor ''tactici similare de creare a unor reţele de conturi menite să-i inducă pe ceilalţi în eroare cu privire la cine sunt şi ce fac'' cei care au gestionat aceste conţinuturi, explică reţeaua de socializare.
Combinație de conturi false și autentice
Cele 31 de pagini Facebook, grupuri şi conturi româneşti eliminate sunt ''parte a unei reţele care a operat în România şi a folosit o combinaţie de conturi false şi conturi autentice'' în scopul menţionat anterior, susţine aceasta.
Citește și Facebook, schimbare radicală
''Administratorii paginilor şi deţinătorii conturilor postau de obicei despre ştiri locale şi chestiuni politice, inclusiv ştiri partizane sub semnături fictive în sprijinul Partidului Social-Democrat (PSD). De asemenea, ei au distribuit relatări conflictuale şi au promovat conţinuturi găzduite de mai multe domenii de internet care se descriau drept website-uri noi. Deşi persoanele din spatele acestei activităţi au încercat să-şi ascundă identităţile, procedurile noastre de verificare au arătat că o parte a acestei activităţi era legată de o persoană asociată cu PSD'', mai motivează Facebook acţiunea împotriva acestor conţinuturi, prezentând şi copii de ecran cu unele dintre paginile şterse.
Comportamentul, nu conținutul
''Am eliminat aceste pagini şi conturi având în vedere comportamentul lor, nu conţinutul'', susţine de asemenea reţeaua de socializare în articolul semnat de Nathaniel Gleicher, responsabil pentru politica de securitate cibernetică.
Cât despre conţinuturile britanice blocate, în număr de 137, Facebook afirmă că în spatele acestora se află reprezentanţi ai extremei-drepte sau activişti împotriva extremei-drepte, care ''postau frecvent despre ştiri locale şi politice, inclusiv pe subiecte precum imigraţia, libertatea de exprimare, rasismul, chestiunile LGBT, politica extremei-drepte, problemele dintre India şi Pakistan şi credinţele religioase, printre care Islamul şi Creştinismul''.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.