De exemplu, arta culinară este la mare cinste în țara niponă și oamenii cu dare de mână ar putea plăti oricât pentru un preparat delicios și extravagant.
Astfel, cel mai scump fel de mâncare este o supă de vită cu tăieței care costă în Tokyo 10.000 de dolari. Pare mult? Sigur că este, supa având contravaloarea a două salarii bune pentru japonezi, iar în România echivalează cu veniturile unei familii pe un an.
Supa este una unică și bate la preț chiar și menurile consacrate din Tokyo care nu depășeau 2.500 de dolari. Restaurantul nici măcar nu este unul celebru nefiind inclus în circuitele turistice celebre. ”Este ceva exclusivist și la dorința clienților. Prețul nu l-am impus noi ci l-au fixat ei. Dacă atât cred ei că valorează supa, de ce să cer mai puțin”, a spus cheful Hirotoshi. Acesta a dezvăluit și secretul supei. ”Carnea este cel mai bun Kobe și se fierbe 48 de ore la foc mic, plus ingredientul surpriză”, a spus acesta.
Recordul inițial era al restaurantului Wagyumafia unde o porție de chateaubriand de vită Kobe costă 2.500 de dolari.
Alte exemple ale extravaganțelor japoneze sunt hamburgerul de 700 de dolari, făcut tot din vită Kobe și dedicat aniversării noii ere a Japoniei sau tichetele de 2.500 de dolari de la ceremonia de deschidere a Jocuriolor Olimpice din 2020.
Citește și:Japonia își deschide porțile muncitorilor străini
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.