Péter Szijjártó a precizat că investiţia va crea 250 de noi locuri de muncă în oraş, astfel că guvernul maghiar participă la această investiție cu suma de 16 milioane de euro. Prin valoarea sa, investiţia Lego este a treia cea mai semnificativă dintre cele care aiu fost făcute în acest an.
Potrivit ministrului, investiţiile în Ungaria ale celor mai importante companii internaţionale demonstrează că în ţară sunt întrunite toate condiţiile necesare pentru o producţie la nivel ridicat.
Cum a reușit Lego să fie marea câștigătoare în pandemie
Jesper Hassellund Mikkelsen, vicepreşedintele grupului Lego, a explicat investiţia prin faptul că, în ciuda crizei, grupul şi-a crescut cifra de afaceri cu peste 20% anul trecut. Mikkelsen a adăugat că de la deschiderea sa din 2014, fabrica de la Nyíregyháza s-a dezvoltat pas cu pas şi a reuşit să ajungă, acum, într-un punct în care îşi creşte capacitatea de turnare a pieselor cu 50% şi cea de ambalare a produselor cu 30%. Lucrările de construcţii de la Nyíregyháza vor fi finalizate în 2023, suprafaţa fabricii urmând să fie extinsă cu peste 70 000 de metri pătraţi.
Compania din Ungaria a renumitului producător danez de jucării a fost înfiinţată în 2008. În 2019 cifra de afaceri a Lego Manufacturing a depăşit 105 milioane de euro, iar în 2020 s-a apropiat 132 de milioane de euro. În ambii ani, veniturile au provenit în principal din vânzările la export.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.