În luna septembrie, intrările nete ale lunii au totalizat 269 milioane de lei (56,7 milioane de euro). Potrivit comunicatului, cele mai performante 5 fonduri în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 19% şi 23,9%. Pe un orizont de 36 de luni, cele mai performante 5 fonduri au avut randamente cuprinse între 53% şi 65,2% , obţinute de-a lungul ultimilor 3 ani (faţă de luna septembrie 2016). Activele nete ale celor 81 de fonduri deschise locale au crescut în luna septembrie cu 1,7%, până la 23,9 miliarde de lei (5 miliarde de euro), în vreme ce creşterea în anul curent a ajuns la 10,6%.
AFIR a plătit 4 miliarde de euro! Vezi pentru cine
Fondurile deschise locale au beneficiat în luna septembrie de intrări nete de 242,9 milioane de lei (51,3 milioane de euro), fiind vizate fondurile de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix (204,2 milioane de lei), cele diversificate (32,1 milioane de lei) cele reunite sub categoria 'alte fonduri' (7,9 milioane de lei), cele de acţiuni (4,6 milioane de lei) şi cele cu capital garantat (0,3 milioane de lei), în vreme ce fondurile de randament absolut (-6,2 milioane de lei) au înregistrat ieşiri nete.
De asemenea, activele nete exprimate în lei ale celor 96 de fonduri deschise străine distribuite în România au crescut în luna septembrie cu 3,9% comparativ cu luna precedentă, până la 0,89 miliarde de lei (0,19 miliarde de euro), creşterea de la începutul anului fiind de 17,7%. Fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 3,6% în totalul activelor fondurilor deschise de investiţii, au înregistrat în luna raportată intrări nete de 26,1 milioane de lei (5,5 milioane de euro). Activele nete ale celor 30 de fonduri închise (inclusiv SIF-uri şi FP) au crescut cu 0,9% în luna septembrie, până la 21,7 miliarde de lei (4,6 miliarde de euro).
Fondurile închise locale au avut ieşiri nete de 0,3 milioane de lei în luna raportată. Asociaţia Administratorilor de Fonduri este organizaţia profesională neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din România, care reuneşte 18 societăţi de administrare a investiţiilor (SAI), Fondul Proprietatea, 5 Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) şi 4 bănci depozitare. Începând cu decembrie 2007, AAF este membră a European Fund and Asset Management Association (EFAMA), conform unui comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri remis, vineri, Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.