ANAF admite în mod voalat că sunt probleme cu sistemul e-Transport și vine cu o ”soluție” pentru utilizatori, să genereze codurile UIT din timp ”contribuabilii prevăzuți de lege își pot obține cod UIT cu suficient timp înaintea începerii transporturilor, evitându-se astfel eventuale situații ce ar putea avea ca o consecință directă întârzieri”
Sistemul Național RO e-Transport este implementat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și are ca scop principal reducerea evaziunii fiscale și crearea unui mediu de afaceri concurențial sănătos în domeniul transporturilor rutiere de bunuri. Iată câteva precizări privind funcționalitatea acestui sistem și informații relevante pentru transportatori în legătură cu generarea codului UIT (codul de identificare a unității de transport).
Sistemul RO e-Transport este disponibil contribuabililor în regim non-stop (24/7), oferind posibilitatea transportatorilor de a genera codul UIT în orice moment.
Potrivit art. 111, alin. (1) din OUG 41/2022, contribuabilii prevăzuți de lege au posibilitatea de a obține codul UIT cu suficient timp înaintea începerii transporturilor. Acest lucru este important pentru evitarea întârzierilor și asigurarea desfășurării în bune condiții a transporturilor rutiere de bunuri supuse monitorizării.
ANAF mai explică și faptul că sistemul RO e-Transport, ca orice sistem informatic, poate înregistra în vârfurile de supra-solicitare încetiniri în validarea proceselor complexe pe care le derulează. ANAF menționează că depune eforturi pentru a asigura o funcționare fluentă și fără întreruperi, optimizând performanța și scalabilitatea sistemului.
ANAF precizează că sunt efectuate demersuri pentru optimizarea performanței și scalabilității sistemului, astfel încât să poată face față vârfurilor de solicitare fără a compromite timpul de răspuns.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.