Aceste vaccinuri de a doua generaţie ar prezenta avantajul de a fi mai uşor de utilizat comparativ cu injecţiile cu ace şi ar putea fi auto-administrate, a spus Swaminathan pe canalele OMS de pe reţelele sociale.
Nu mai puţin de 129 de vaccinuri sunt în curs de examinare, dintre care unele se află în fază de studiu clinic şi, prin urmare, sunt testate pe oameni, faţă de 194 care nu sunt încă în stadiu atât de avansat.
"Ele acoperă întregul spectru al tehnologiei", a declarat ea.
"Acestea sunt încă studiate, dar sunt sigură că unele dintre ele vor fi foarte sigure şi eficiente, iar altele nu", a adăugat Soumya Swaminathan. OMS le va alege pe cele mai potrivite şi ia în considerare, de asemenea, ca unele dintre ele să fie utilizate pentru dezvoltarea unor vaccinuri împotriva altor boli.
Avantajul unui vaccin nazal, cum este deja cazul în unele ţări în cazul gripei, este că poate trata virusul chiar înainte de a ajunge la plămâni, a explicat Sawaminathan.
Citește și COVID-19. Număr RECORD de noi cazuri zilnice în Germania
OMS a acordat autorizaţie de urgenţă pentru şapte vaccinuri anti-COVID-19, cele fabricate de laboratoarele Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinopharm, Sinovac şi Bharat Biotech.
"Până în prezent, în ceea ce priveşte vaccinurile pe care le-am aprobat, nu a existat niciun semn suficient de îngrijorător pentru a ne face să spunem că trebuie să revizuim acest vaccin", a spus ea.
Peste 7,25 de miliarde de vaccinuri au fost administrate la nivel mondial, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.