Aceste explozii sunt legate de petele solare, care sunt furtuni magnetice pe suprafața Soarelui.
"În ultimii câțiva ani am avut într-adevăr foarte puțină activitate, așa cum se întâmplă în timpul minimului solar, dar acum ne accelerăm și ne apropiem destul de repede de următorul ciclu solar maxim, pe care îl așteptăm în 2025", a declarat pentru Space.com Bill Murtagh, coordonator de programe la Centrul de predicție a vremii spațiale (SWPC) din cadrul Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA).
Vine Crăciunul, vine și ASTEROIDUL. Anuțul celor de la NASA
"Asistăm la o creștere a activității la care ne-am aștepta odată cu această creștere a ciclului solar", a spus el.
"Aceasta este un fel de fază de trezire a noastră."
Furtunile de săptămâna trecută au arătat că activitatea solară poate afecta mult mai mult decât soarele.
Atunci când ajunge pe Pământ, exploziile solare pot provoca un set de fenomene numite vreme spațială, care pot cauza avarii la sateliți, precum și frumoase manifestări aurorale.
Furtuna geomagnetică de săptămâna aceasta a luat naștere în urma unei serii de ejecții de masă coronală, care sunt bule de materie solară pe care soarele nostru le elimină uneori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.