Într-un articol publicat în revista The Spectator, expertul britanic afirmă că virusul SARS-CoV-2 nu dispare, nu pleacă nicăieri și, foarte probabil, el va continua să infecteze în mod repetat populația lumii.
Hunter consideră că, la nivel mondial, nu se va atinge imunitatea colectivă la coronavirus, dar se va găsi un echilibru între respingerea virusului și infectare. Potrivit studiului, simptomele COVID-19 se vor diminua treptat, apropiindu-se de cele înregistrare la formele ușoare ale bolii. De altfel, spune profesorul, tulpina „delta” se manifestă deja, în multe cazuri, printr-o durere în gât și un nas înfundat.
„Noile tulpini sunt sortite să creeze probleme - sunt fie mult mai infecțioase, fie ocolesc imunitatea existentă. Cu toate acestea, există motive întemeiate să credem că tulpina delta poate deveni punctul final al virusului ”, spune Hunter. Prin urmare, profesorul consideră că cea mai proastă parte a pandemiei a trecut, cel puțin în Marea Britanie. Totuși, populația va avea nevoie de revaccinare.
Citește și Vaccinul Pfizer. Efectele secundare la a treia doză administrată în Israel
În acest context, doctorul Anthony Fauci, Directorul Institutului Național de Boli Alergice și Infecțioase din Statele Unite, nu a exclus apariția în viitor a unei tulpini de coronavirus rezistente la vaccin.
Fauci a subliniat că odată ce marea majoritate a persoanelor sunt vaccinate, virusul va înceta să mai fie o problemă - intensitatea focarelor va scădea până la o infecție sezonieră banală, cum ar fi gripa. Cu toate acestea, acest lucru nu se va întâmpla dacă un număr mare de cetățeni nu sunt vaccinați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.